Kiderült az amerikai terv: egy teljes kontinenst akarnak káoszba borítani

Niger, tüntetés, 2023.07.30.,
Protesters cheer Nigerien troops as they gather in front of the French Embassy in Niamey during a demonstration that followed a rally in support of Niger's junta in Niamey on July 30, 2023. Thousands of people demonstrated in front of the French embassy in Niamey on Sunday, before being dispersed by tear gas, during a rally in support of the military putschists who overthrew the elected president Mohamed Bazoum in Niger. Before the tear-gas canisters were fired, a few soldiers stood in front of the embassy to calm the demonstrators. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz külföldi titkosszolgálat (SVR) nemrég bejelentette, hogy az Egyesült Államok visszatértek a régebben is használt gyakorlathoz, amelynek keretében a számukra nem kedvező amerikai vezetőket tüntetik el a hatalomból.
Vágólapra másolva!

Szerintük az amerikai titkosszolgálat már konkrét terveket is előkészített merényletekre, többek között Niger új vezetőségét szeretnék kiiktatni, helyükre pedig olyan vezetőket ültetni, akiket a Pentagon képzett ki.

Merényletet terveznek Nigerben az amerikaiak az SVR szerint Forrás: AFP/-

Az SVR titkosszolgálati értesülései szerint az Egyesült Államok egyáltalán nincs megelégedve a nigeri helyzettel. A Fehér Ház már több forgatókönyvet is kidolgozott arra, hogy az afrikai országokban "megerősítsék a demokráciát", az egyik fő célpont pedig Niger.

Kiemelik, hogy a váratlanul bekövetkezett afrikai geopolitikai ébredés miatt az amerikaiak ismét a régi, jól bevált eszközökhöz nyúlnak.