Elképesztően drága lesz a Samsung hipertévéje

samsung qn990c neo oled 8k tv
Samsung QN990C Neo QLED 8K TV
Vágólapra másolva!
Az új NEO QLED tévé két és fél méteres képátlón kínál 8K felbontást a tehetős vevők számára.
Vágólapra másolva!

Előrendelhetővé vált az Egyesült Államokban a Samsung idei egyik legfejlettebb és legfényűzőbb okostévéje. A QN990C Neo QLED 8K TV névre keresztelt termék egy nappalik helyett házimozikba szánt szörnyeteg, a körülbelül 2,5 méteres (98 hüvelykes) QLED panelje 7680x4320 pixel felbontású, a 6.4.4 csatornás hangrendszere pedig 120W RMS teljesítményre képes.

Nem tett közzé olyan sajtóképet a Samsung, amely megfelelően érzékeltetné a QN990C Neo QLED 8K TV valódi méretét Forrás: Samsung

A tévé további érdekesebb specifikációi közül kiemelhető az akár 120 Hz képfrissítési sebesség, a 2000 nit maximum fényerő, a HDR10+ támogatása, továbbá a játékmódban való üzemeltethetőség. A készülék csak 4 mm vastag, önmagában 68 kilót nyom, de a gyári tartóállvánnyal együtt már 86 kilósra hízik, így a mérete és súlya miatt nem egyemberes munka a telepítése.

Ez csak a 85 hüvelykes kistesó, amit az idei IFÁn láttunk Berlinben. Forrás: Origo

A Samsung hipertévéjének megemelésénél már csak a kifizetése jelenthet nagyobb nehézséget, a gyártó 40 ezer dollárt kér érte az USA-ban, ami olyan nettó 14,37 millió forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!