Veszélyben a világ legnagyobb játékkiállítása

e3 2019 videojáték
E3 2019
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb játékkiállítása, az E3 sajnos jövőre megint elmaradhat, de az ESA továbbra sem kívánja elengedni.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a dráma a többség által csak E3-ként ismert Electronic Entertainment Expo körül. A világ egykoron legfontosabb videójátékos kiállítása látványosan lejtőre került az elmúlt évtizedben, a gamerekkel való megváltozott kommunikáció miatt a nagy játékkiadók egyre kevésbé voltak kíváncsiak az eseményre, a koronavírus által okozott felbolydulás pedig már csak a habot jelentette a tortán.

A 2019-es volt az utolsó klasszikus formában megrendezett E3 Forrás: E3 / ESA

Az eseményt birtokló Entertainment Software Association (ESA) tavaly szervezőt is váltott a gondok miatt, teljesen megújult formátumban kívánta idén megtartatni a kiállítást. A nagy játékkiadóknak viszont más terveik voltak, így a többek közt Comic Conokat és PAX-eket is szervező ReedPop kiállítói érdeklődés hiányban végül kénytelen volt lefújni a 2023-as műsort.

Az elmúlt években tapasztaltak alapján a gamerek java már temetni kezdte az eseményt, és bizony nem alaptalanul: a ReedPop egy év után már fel is állt az asztaltól, a következő E3 rendezésében biztosan nem vesz részt. A hírt bejelentett ESA nem tisztázta, hogy lesz-e jövőre bármiféle formában E3, azonban a tervei szerint 2025-ben radikálisan megújulva biztosan megpróbálja visszahozni az expót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!