Így lehet döbbenetesen olcsó a fűtésszámla

radiátor fűtőtest fűtés
Vágólapra másolva!
A hidegebb hónapok beköszöntével sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen gyakran és milyen hőmérsékletre állítsák be a fűtést úgy, hogy azt még ki is tudják fizetni. Egy szakértő ezért elárulta a legjobb tippjeit.
Vágólapra másolva!

Hamarosan indul a fűtési szezon,

egy szakértő egy egyszerű trükköt mutatott be, amivel döbbenetes módon akár több ezer forintot is lehet spórolni havonta.

Ez a tipp egy varázslat is, hiszen miközben több pénzünk maradhat a bankszámlánkon, még egészségesebben is tudunk aludni éjjelente. A trükk mindössze annyi, hogy lefekvés előtt egy bizonyos hőmérsékletre állítjuk a fűtőtestet.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Számos tudós és alvásszakértő szerint a jó alvást elősegítő ideális hőmérséklet 18 Celsius fok. Ez nem csak egy légből kapott adat, mivel ez az a hőmérséklet, amelyről megállapították, hogy támogatja a szervezet természetes lehűlési folyamatát, amikor álomra hajtjuk a fejünket.

Az európai háztartások többsége viszont 22 Celsius fokon tartja folyamatosan a fűtést, ami így jóval magasabb energiaszámlát eredményez.

Szakértők kiszámították, hogy ha éjjelre 18 Celsius fokra tekerjük vissza a fűtőtestet, azzal évente 147.500 forintot is megtakaríthatunk.

A szakértő azt is elárulta, hogy fűtést azután idális bekapcsolni, hogy a hőmérséklet 15 fok alá csökken.

Forrás: Daily Star