Újra bombariadó van a francia reptereken, terrorveszély miatt vannak kiürítések

Horizontal
Police officers establish a security perimeter in front of the courthouse in Valence, southeastern France, as the convoy transporting Gabriel Fortin arrives, on June 13, 2023, before the start of his trial. Gabriel Fortin goes on trial on June 13, facing accusations of allegedly shooting dead two human ressources directors and an unemployment office worker, earning him the "HR Killer" moniker. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Le Figaro beszámolója szerint ismét több francia repteret kellett kiüríteni terrorfenyegetés miatt.
Vágólapra másolva!

A francia lap úgy tudja, hogy a bordeaux-i, montpellier-i, lille-i, illetve nantes-i repteret ürítették ki a hatóságok.

A repterekről a légi forgalmat elirányították, emiatt hosszas késésekre kell számítani.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre és kutatta át a reptereket, bombát kerestek. A lille-i, illetve a nantes-i reptér közben közleményt adott ki, amelyekben arról tájékoztatták az utasokat, hogy fokozatosan visszaengedik őket.

Az elmúlt napokban a terrorista fenyegetések miatt összesen 15 repteret kellett kiüríteni. Clément Beaune francia közlekedési miniszter a Twitter-oldalán arról írt, hogy a bombafenyegetések nem tréfák, súlyos bűncselekménynek minősülnek.

Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter pedig kijelentette, hogy az elkövetőket meg fogják találni, és megbüntetik őket.

Címlapi képünk illusztráció!