Varga Mihály: A magyar gazdaság önellátásának erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben

Martonvásár, 2022. március 11. A Caola Zrt. 3,8 milliárd forintos egészségipari beruházásának helyszíne Martonvásáron az alapkőletétel napján, 2022. március 11-én. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben - hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Fejér vármegyei Martonvásáron, a Caola Zrt. egészségipari fejlesztésének csütörtöki átadásán.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály elmondta, hogy

az ország szuverenitásának erősítésére életre hívott Egészségipari Támogatási Program által támogatott, hatmilliárd forintos, zöldmezős beruházással a cég egy 4000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült.

A nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé - fűzte hozzá.

Martonvásár, 2022. március 11. A Caola Zrt. egészségipari beruházásának helyszíne Martonvásáron az alapkőletétel napján, 2022. március 11-én. MTI/Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Varga Mihály elmondta, hogy ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég profilja. Mint mondta, a fejlesztés is jelzi, hogy a tulajdonos képes lesz új lendületet adni Magyarország második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cégének.