Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC nyolcaddöntőbe jutott szerdán a labdarúgó Német Kupában.

A magyar vezetőedző fia, Márton kezdőként 75 percet játszott a találkozón, amelyen a másodosztályú berlini együttes 3-0-ra kerekedett az élvonalban nyeretlenül sereghajtó Mainz fölé.

A Bayern München nagy meglepetésre 2-1-re kikapott a harmadosztályú Saarbrücken vendégeként. A Harry Kane-t nélkülöző bajorok a 16. percben Thomas Müller révén még vezettek, ám a német harmadosztály 15. helyén álló kiscsapat az első félidő végén előbb egyenlített, majd egy 96. percben szerzett találattal eldöntötte a továbbjutást.

Müller a 34. kupagólját lőtte, ezzel utolérte Claudio Pizarrót a kupasorozat örökranglistáján. Érdekesség, hogy Müller első gólját is tizenhatoson kívülről lőtte a Német Kupában.

Meglepetésre harmadikligás csapat ellen búcsúzott a Bayern Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Pontosan 23 éve fordult elő legutóbb, hogy a Bayernt harmadikligás, vagy annál is alacsonyabb csapat búcsúztatta a kupában – legutóbb 2000. november 1-jén, az akkor negyedosztályú 1. FC Magdeburg okozott hatalmas szenzációt a bajorok kiejtésével.

Ezzel eldőlt az is, hogy mindössze hat Bundesliga-csapat jutott be a Német Kupa 3. fordulójába – az Opta statisztikái szerint korábban még soha nem volt ennyire alacsony az élvonalbeli csapatok részvétele a kupasorozat ezen szakaszában.