Itt van Németország elképesztő háborús lépése

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.08.,
Artillerymen Mortar gunners of the First Presidential National Guard Brigade of Ukraine BUREVIY (Storm) during a practical exercise at a training ground in northern Ukraine, November 8, 2023. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Németország megduplázza az Ukrajnának a jövő évre szánt katonai segély eddig tervezett összegét, így a támogatás eléri majd a 8 milliárd eurót - jelentette be a német védelmi miniszter vasárnap este, megerősítve az erről megjelent sajtóhíreket.
Vágólapra másolva!

Boris Pistorius az ARD közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta: „Ez egy erős jelzés Ukrajnának, hogy nem hagyjuk cserben. Fontos jelzés egy olyan pillanatban, amikor Ukrajnának folytatnia kell a harcot, miközben a nemzetközi figyelem egy része Izraelre és Gázára összpontosul. A katonai segélyek emelése egyben válasz az idei tapasztalatokra, amelyek azt mutatták, hogy a tervezett összegek gyorsan elfogytak”.

A német kormány eredetileg 4 milliárd eurós segélyt irányzott elő 2024-re, elsősorban katonai felszerelésekre.

Olaf Scholz kancellár kormánykoalíciójának pártjai azonban most megállapodtak, hogy ezt az összeget megduplázzák. A döntés csütörtökön, a képviselőház bizottságának szavazása során válik hivatalossá.