Vissza kellett fordulnia a repülőgépnek, miután egy nő megfenyegette a személyzetet és az utasokat

American Airlines, repülőgép
American Airlines Boeing 737-800 aircraft as seen on final approach landing at JFK John F. Kennedy International Airport in New York, USA on 14 November 2019. The airplane has the registration N979AN and 2x CFMI jet engines. The US carrier is the largest airline in the world by fleet size. AA AAL is a member of Oneworld aviation alliance. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egy 29 éves nőnek közel 40 ezer dollár kártérítést kell fizetnie, miután megfenyegette és trágár szavakkal illette az American Airlines személyzetét és utasait. A pilótának nem volt más választása, vissza kellett fordulnia Phoenixbe.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok Arizonai Kerületi Ügyészségének keddi sajtóközleménye szerint a 29 éves Cayla Farrisnek 38.952 dollár, azaz több mint 13 millió forint, kártérítést kell fizetnie az American Airlinesnak. Emellett a nő három és fél hónap letöltendő büntetést kapott, illetve három hónap felügyelt próbaidőt, miután szeptember 12-én bűnösnek vallotta magát a repülőszemélyzet tagjainak befolyásolásában.

A képen az American Airlines egyik repülőgépe Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A hatóságok szerint a hawaii születésű utas 2022. február 13-án szállt fel az American Airlines egyik járatára, amely az arizonai Phoenixből Hawaiira tartott.

Az utazás során Farris állítólag trágár szavakkal szidta, valamint fenyegette a repülőgép személyzetét és a fedélzeten tartózkodó utasokat.

A viselkedése miatt az alkalmazottak nem tudták folytatni a munkát. A kapitány végül úgy döntött, hogy visszafordítja a gépet Phoenixbe. Az ügyben az FBI és a phoenixi rendőrség folytatott nyomozást.

Forrás: Fox Business