Vágólapra másolva!
Ötszáznál is több alkalmazott búcsúzik, ha nem mond le az igazgatótanács.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a ChatGPT és DALL-E mesterséges intelligenciákat fejlesztő OpenAI drámája. A szervezet igazgatótanácsa múlt pénteken a szakma és a befektetők széles körű megdöbbenésére menesztette Sam Altman ügyvezető igazgatót, mire Greg Brockmann elnök is felállt az asztaltól.

Vagy lemond a Sam Altmant menesztett igazgatótanács, vagy vége az OpenAI-nak Forrás: SEL

Hétfő délelőttre az OpenAI jelenlegi legfontosabb befektetőjének számító Microsoft vezérigazgatója bejelentette, hogy máris felvette mindkét szakembert, egy fejlett mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó új csoportot fognak vezetni a vállalatnál, és jön velük számos korábbi kollégájuk is.

Pár órával később tovább fajult a helyzet, az említett számos korábbi kolléga közül 550-en aláírtak egy nyílt levelet, amelyben az OpenAI igazgatótanácsának azonnali távozását követelik, különben új munkahelyet keresnek maguknak. Ez nem súlytalan fenyegetőzés, jelen pillanatban boldog-boldogtalan gépi tanulásos és mesterséges intelligenciás termékeket fejleszt, óriási hiány van a tudásukkal és tapasztalatukkal rendelkező szakemberekből, jó eséllyel pár hét alatt felszívja őket a munkaerőpiac.

Kontextusként a szervezetnek olyan 700 alkalmazottja van.

Ha beváltják a fenyegetésüket, akkor össze fog omlani az OpenAI: nemhogy termékfejlesztésre nem lesz ember, de a meglévő szolgáltatások jelenlegi formában való életben tartása is lehetetlenné válhat.

Potenciálisan példátlan a techiparban, hogy a dolgozók így összezártak volna egy megpuccsolt cégvezető mögött.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!