Vágólapra másolva!
Folytatódik a kecskeméti Széktói Stadion felújítása, az NB I-es bajnokság végeztével, nyáron megkezdődik mintegy 700 millió forintból a pályatest cseréje - jelentette be a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kecskeméti TE ügyvezetője szerdán Kecskeméten.

Folytatódik a kecskeméti focistadion felújítása

Filus Andor a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: klubjuk mindig is azon volt, hogy lehetőségeikhez mérten minél jobb körülményeket teremtsen a csapat és a szurkolók részére. Az élvonalba kerülés után, első lépésként, saját, tulajdonosi forrásból mintegy 300 millió forintból kezdtek neki a létesítmény alapvető felújításának, hogy egyáltalán hazai környezetben vívhassák mérkőzéseiket.

A Kecskemét stadionját felújítják Forrás: Facebook/Kecskeméti TE/Reti Attila

Második lépésként, egyebek mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) segítségével tavasszal már a városi lelátót is meg tudták nyitni a nézőknek. Ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudják megrendezni.

Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, de nem egyszer rendeztek telt házas mérkőzéseket is - tette hozzá.

Felidézte: évek óta folyamatosan keresték a forrást, hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény.

Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, amely lehetővé teszi, hogy 2024 nyarán, hetven százalékos TAO támogatási forrásnak köszönhetően átépítsék és korszerűsítsék a pályatestet.

Az egész város hozzájárul a stadion korszerűsítéséhez

A nagyságrendileg közel 700 millió forint összegű munkálatok során

a pálya nagyjából 40-50 centiméter vastagságban teljesen új rétegrendet kap, és kialakítják a kötelezően előírt pályafűtést, valamint a modern vízelvezető-, illetve öntözőrendszert.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a bejelentés kapcsán arról beszélt, hogy büszkék a KTE sikereire, látják milyen komoly erőfeszítések állnak a hátterében és elkötelezettek a klub iránt, hogy továbbra is jó hírét vigye a városnak. "A KTE ugyanis nemcsak egy klub, hanem egy közösség, mely erősíti nemcsak a csapatot, hanem az egész várost" - tette hozzá.

A Fradi elleni meccsen nagyon rossz állapotban volt a gyepszőnyeg Forrás: Reti Attila Photography (2023)/Reti Attila

Hangsúlyozta: a felújításhoz a város megteremtette azt a gazdasági környezetet, hogy egyrészt a helyi vállalkozások adófelajánlásait be tudják forgatni a TAO támogatási rendszerébe, másrészt a szükséges önerőt, a 300 millió forintot meghaladó összeget biztosítani tudja. A Széktói Stadion felújítása régóta napirendben van, ezzel a lépéssel pedig most folytatódhat az a folyamat, amellyel a létesítmény idővel teljesen megújulhat - tette hozzá.

A kecskeméti stadion pályáját több kritika is érte az utóbbi időben, a Ferencváros ellen 2-1-re megnyert meccs idején a gyepszőnyeg borzalmas állapotban volt, de a meccset ennek ellenére lejátszották.

A kecskemétiek idén tavasszal ezüstérmet szereztek az OTP Bank Ligában, melynek mostani idényében 13 forduló után a nyolcadik helyen állnak.

Legközelebb vasárnap lép pályára a Fehérvár FC otthonában, melyet az M4 Sport élőben közvetít.