Minden bolt biztonsági őrt keres, annyi a bolti lopás Nagy-Britanniában - videó

Vágólapra másolva!
Hatalmas kárt okoznak Nagy-Britanniában a bolti tolvajok és emiatt jelentősen megnőtt a biztonsági őrök iránti kereslet. A vállalkozások elejét akarják venni a kiskereskedelmi lopásnak és a személyzet-bántalmazásnak.
Vágólapra másolva!

Phil Bentley, a Mitie biztonsági őr közvetítő cég főnöke elmondta, hogy az őrök iránti igény jelentősen megugrott az utóbbi időben.

A Pegasus projekt keretében olyan láncok, mint a Tesco, a Sainsbury's, a Waitrose és a Next megosztják egymással a tolvajokról készült kamerafelvételeket.

A hónap elején nyilvánosságra hozott megdöbbentő felvételeken Joseph Tait (középen) látható, amint szemtelenül egy rakás hűtött élelmiszert vesz ki a Newcastle-i Sainsbury's hűtőszekrényéből.

A múlt héten a Co-op adataiból kiderült, hogy idén közel

300 000, gyakran bántalmazással, erőszakkal és antiszociális viselkedéssel járó incidens történt az üzleteiben.

A kiskereskedelmi cég arra panaszkodott, hogy a rendőrök ötből négy ilyen incidensnél nem intézkedtek, annak ellenére, hogy a hatóságok és a miniszterek ígéretet tettek arra, hogy komolyabban fogják kezelni a bolti lopásokat.

A növekvő megélhetési költségek miatt a bűnözés mostanra a mindennapi cikkekre is kiterjedt, a hústól, a sajttól és a mosószertől kezdve a pelenkáig és a csecsemőtápszerig.

A Co-op közölte, hogy idén eddig átlagosan napi 1000 incidenssel találkozott 2400 üzletében, ami 43 százalékkal több, mint tavaly.

A bolti tolvajok még olyan üzletekből is lopnak, ahol a rászorulóknak gyűjtenek. Ez a videó azt mutatja, hogyan sétált ki egy férfi egy tévével.

A Co-op ügyvezető igazgatója, Matt Hood figyelmeztetett, hogy még hosszú az út a kiskereskedelmi bűnözés problémájának kezelésében, amely rekord szintet ért el, mivel - rendőrségi fellépés hiányában - nincs következménye a bolti tolvajok tetteinek - írja a Daily Mail.