Orbán Viktor: A szuverenitásvédelmi törvény bezárja a kiskapukat a guruló dollárok előtt

Vágólapra másolva!
A szuverenitásvédelmi törvény bezárja a kiskapukat, hogy a dollárok ne tudjanak begurulni a baloldal kasszájába - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a brüsszeli Közmédia Központban készített interjúban arról beszélt, minden ország legnagyobb kincse a saját függetlensége, a szuverenitása. Ezt szolgálja az alkotmányos rendszer is. Orbán Viktor hozzátette: a magyar rendszer jó, erős, "izmos" lábakon áll ugyan, de a 2022-es országgyűlési választások kampányában kiderült, hogy a "láb között" vagy mellett maradt némi hely, ahol "az egerek besurrannak, vagy a dollárok begurulnak".

Elmondta, a magyar alkotmányos rendszer tiltja, a baloldal mégis megtalálta a módját annak, hogy részben a baloldali média, részben a baloldalhoz kapcsolódó, nekik dolgozó civil szervezetek, NGO-k támogatásán keresztül külföldi pénzzel befolyásolják a választást. A szuverenitásvédelmi törvény azért született meg, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő - szögezte le Orbán Viktor.