Kiszivároghatott a GTA 5 teljes forráskódja

Ezeket a játékokat várjuk a legjobban, E3, GTA V, Grand Theft Auto 5, a Rockstar Games játéka
Vágólapra másolva!
A Grand Theft Auto 5 forráskódja a hírek szerint karácsony este szivárgott ki, valamivel több mint egy évvel azután, hogy a Lapsus$ hackercsoport tagjai feltörték a Rockstar rendszerét és ellopták a vállalati adatokat.
Vágólapra másolva!

A forráskód letöltésére szolgáló linkeket számos csatornán megosztották, többek között a Discordon, egy dark webes weboldalon és egy Telegram-csatornán, amelyet a hackerek korábban a Rockstar ellopott adatainak kiszivárogtatására használtak.

Grand Theft Auto 5 Forrás: Rockstar Games

A csatorna "Phil" néven ismert tulajdonosa a Telegram Grand Theft Auto szivárogtató csatornáján tett közzé linkeket az ellopott forráskódhoz, és megosztott egy képernyőképet az egyik mappáról.

A Phil tisztelgett a Lapsus$ hacker Arion Kurtaj előtt is, aki korábban "teapotuberhacker" néven szivárogtatta ki a Grand Theft Auto 6 előzetes videóit.

Kurtaj-t nemrég egy brit bíró határozatlan idejű kórházi tartózkodásra ítélte a Rockstar és az Uber feltörése miatt.

A Rockstar Games-t 2022-ben hackelték meg a hírhedt Lapsus$ hackercsoport tagjai, akik hozzáférést szereztek a vállalat belső Slack szerveréhez és a Confluence wikihez.

Akkoriban a hackerek azt állították, hogy ellopták a GTA 5 és a GTA 6 forráskódját, az ellopott tartalmak egy része pedig fórumokon és a Telegramban szivárgott ki. A csapat GTA 5 forráskódmintákat is megosztott bizonyítékként arra, hogy ellopták az adatokat.

A vx-underground biztonsági kutatócsoport azt állítja, hogy a Discordon beszéltek a kiszivárogtatóval, aki elmondta, hogy a forráskód a vártnál hamarabb kiszivárgott.

"Azt állítják, hogy a forráskódot 2023 augusztusában kapták meg" - olvasható a vx-underground bejegyzésében.

"A motivációjuk az volt, hogy a csalások ellen harcoljanak, mert állítólag sok embert átvertek olyan emberek, akik azt állították, hogy náluk van a GTA V forráskódja és így csalásokat tudnak árulni a játékosoknak".

A BleepingComputer kapcsolatba lépett a Rockstarral a szivárgással kapcsolatban, de eddig nem kapott választ, valószínűleg az ünnepek miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!