Elájulnak a zenerajongók az LG hangrendszerétől

lg dukebox hangfal erősítő hangrendszer átlátszó oled
Akár videók is lejátszhatóak az állítható átlátszóságú OLED érintőkijelzőn
Vágólapra másolva!
Átlátszó érintőkijelző borítja a csöves erősítőjű DukeBox előlapjának jókora részét.
Vágólapra másolva!

Váratlan és látványos koncepciótermékkel kívánja lenyűgözni a napokon belül kezdődő Consumer Electronics Show közönségét az LG. A kísérleti eszközökkel foglalkozó Labs üzletága által készített Dukebox tökéletes játékszernek tűnik a komoly és villantani szerető zenerajongók számára: egy többhangszórós hangrendszerről van szó, a megszólaltatásáról régimódi csöves erősítőáramkörök gondoskodnak, az előlapját pedig átlátszó OLED érintőkijelző borítja.

Akár videók is lejátszhatóak az állítható átlátszóságú OLED érintőkijelzőn Forrás: LG

Az LG szerint a DukeBoxban négy hangszóró található, a felső részében két 360 fokban szóró egység, míg az alsó részében két előrefelé sugárzó modell kapott helyet. A konfigurációval olyan hatást próbál kelteni a hangrendszer, mint körülölelné a hallgatókat a zene.

A legnagyobb számot persze az előlap jókora részét lefedő, átlátszó OLED érintőkijelző jelenti. Ezen elérhetőek a lejátszásvezérlő gombok, manuálisan állítható az átlátszósága, ismeri a kandalló fényeit szimuláló módot, de akár monitorként is használható videók lejátszására.

Egyelőre nem tudni, hogy a DukeBox ténylegesen elérhető lesz-e a fogyasztói piacon, de van rá esély, az elmúlt években az LG látványosan erőltette a dizájner- és presztízstermékek piacra dobását, legyen szó háztartási gépekről vagy szórakoztatóelektronikáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!