Biden kormánya lebontatja William Penn szobrát, mert nem elég befogadó

william penn szobor, welcome park
Vágólapra másolva!
A Biden-kormányzat Nemzeti Park Szolgálata le akarja bontani William Penn szobrát a pennsylvaniai Philadelphiában található történelmi parkból. A szobor eltávolítására azért kerül sor, hogy a parkot "barátságosabbá, pontosabbá és befogadóbbá tegyék a látogatók számára".
Vágólapra másolva!

A Welcome Parkot 1982-ben építették a város megalapításának 300. évfordulójára. A parkot, amelyet a világhírű Venturi, Rauch és Scott Brown építésziroda tervezett, Penn hajójáról, a Welcome-ról nevezték el.

A nonprofit Independence Hall Association a Welcome Parkot "szabadtéri múzeumként" írja le, ez az egyetlen olyan helyszín Philadelphiában, amely „William Penn életének ünneplésére szolgál".

Penn – aki kvéker volt – 1682-ben alapította Pennsylvania tartományt, egy olyan helyet szeretett volna biztosítani, amely vallásszabadságot kínál az ott élőknek.

– jegyezte meg a Bill of Rights Institute.

A Nemzeti Park Szolgálat a múlt héten jelentette be, hogy "javasolja a Welcome Park rehabilitációját, annak érdekében, hogy a látogatók számára barátságosabb, pontosabb és befogadóbb élményt nyújtson".

– jelentette ki az NPS.

A Slate Roof House 1699-től Penn philadelphiai rezidenciája volt.

Az Independence National Historical Park hivatalos X közösségi oldalán több száz olyan komment olvasható, amelyben hevesen ellenzik William Penn szobrának lebontását.

– írta egy X-felhasználó.