Megrázó felvételt közölt a Hamász az elrabolt és az életéért könyörgő fiatal túszról

noa, hamász, elrablás
Vágólapra másolva!
Megrázó videófelvételt tett közzé a Hamász iszlamista palesztin szervezet a tavaly október 7-ei, Izrael elleni terrortámadás során foglyul ejtett emberekről. A klipben feltűnik a hónapok óta eltűnt Noa Argamani, Yossi Sharabi és Itay Svirsky. A 37 másodperces, dátum nélküli felvétel szövege szerint hamarosan tájékoztatást adnak a túszok további sorsáról. Az izraeli sajtó nem tette közzé a videókat.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Noa Argamaniról készült képek október elején bejárták a világsajtót. A Ben Gurion Egyetem 26 éves hallgatójának elrablásának híre és a róla szóló felvételek az elsők között jelentek meg az interneten, miután a Hamász terroristái lemészároltak a gázai övezet határához közel rendezett Nova zenei fesztiválon két-háromszáz bulizót és több tucatnyit elraboltak. Az október 7-én az online térben megosztott videón Argamani egy terrorista motorkerékpárjának hátsó ülésén látható, amint fogva tartójának sírva az életéért könyörög: „Ne ölj meg!"

Noa édesanyja, a kínai származású Liroa végzetes daganatos betegségben szenved, és többször is azért könyörgött a túszejtőknek, hogy engedjék szabadon a lányát, hogy halála előtt még láthassa őt.

„Az ellenség jó néhány túszának sorsa vált ismeretlenné az elmúlt hetekben a cionista agresszió miatt" – mondta Abu Obeida, a Hamász szóvivője egy televíziós közleményben.

A vasárnap megjelent videón az egyébként szerkesztett klipekben Argamani mellett az 53 éves Yossi Sharabi és a 38 éves Itay Svirsky látható, akik azonosították magukat, és arra kérték az izraeli kormányt, hogy vigye haza őket. Arról nem volt információ, hogy mikor forgatták a videókat.

A közelmúltban Benjamin Netanjahu izraeli elnök azt mondta, hogy felkérte Pekinget, hogy segítsen kiszabadítani Argamanit, akinek az anyja kínai származású. Az izraeli tisztviselők általában nem reagálnak a Hamász-túszokkal kapcsolatos nyilvános üzenetekre, és pszichológiai hadviselésnek minősítik ezeket.

Izrael a harcok kezdetének és a túszok fogságba ejtésének 100. napjáról vasárnap több nagygyűléssel emlékezett meg.