Fontos figyelmeztetés érkezett Görögországból

Patmos, sziget, Görögország
Patmos Island, Greece. Skala village and harbor view with beach at the port.
Vágólapra másolva!
Azok, akik a tavaszi és a nyári időszakban terveznek Európa egyik legkedveltebb nyaralóhelyére, Görögországba utazni kikapcsolódás céljából, azt tapasztalhatják, hogy pénztárcájuk jóval soványabb lesz a hazaérkezésük után. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Görögország új éghajlati adót vezet be a szálláshelyeken, és az ebből befolyt összeget a közelmúltban pusztító erdőtüzek és áradások okozta károk helyreállítására fordítják. Az ország híres a csendes és megnyugtató szigeteiről, a hotelszobáiról, és a pezsgő éjszakai életetéről.

Az idelátogató turistának felárat kell majd fizetnie a szállásáért.

Patmos sziget, Görögországban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Nancy Pauwels/Shutterstock

A BristolPost-hoz eljutott információk szerint az új adó, amelyet csak a márciustól októberig tartó főszezonban kell majd fizetni, a szálláshely minősítésétől függően változik.

Evdilos falu Ikaria szigeten Görögországban Forrás: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Az új adó következtében emelkedni fognak a görögországi szállodák árai az egy- és kétcsillagos szállodákban 0,50 euróról 1,50 euróra, a háromcsillagos szállodákban 1,50 euróról 3 euróra, a négycsillagos szállodákban 3 euróról 7 euróra, az ötcsillagos szállodákban pedig 4 euróról 10 euróra éjszakánként.

A görög kormány reményei szerint ez 300 millió euró többletbevételt hoz.

Az új adó az interneten lefoglalt rövid távú bérleményekre is vonatkozik majd: az apartmanok után éjszakánként 1,50 eurót, a családi házak és a luxusszállások után pedig 10 eurót kell fizetni. Ezeket az adókat helyben, helyi valutában kell megfizetni.

Ahogy azt az Origo megírta, Görögország mellett Velence is drágább lesz a turisták számára. A Görögországot sújtott árvízről ITT olvashat bővebben. Videón a hatalmas görög árvíz.

Forrás: Daily Star