A Tesla szerint a kínai elektromos autók elsöpörhetik a konkurenciát

BYD autógyár gyár
Vágólapra másolva!
A kínai elektromosautó-ipar kereskedelmi korlátok nélkül el fogja söpörni nemzetközi riválisait Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint.
Vágólapra másolva!

Musk szerdán, elemzőkkel folytatott telekonferencián úgy vélte, hogy a kínai autógyárak a legversenyképesebbek és "jelentős sikert fognak elérni Kínán kívül a bevezetett vámok vagy kereskedelmi korlátok függvényében.

- fogalmazott.

Musk megjegyzéseivel kapcsolatban a kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtöki szokásos tájékoztatóján közölte, hogy "a tisztességes, igazságos és nyitott üzleti környezet fenntartását" támogatják.

Musk tavaly a magas hitelköltségekkel terhelt vásárlók megnyerése érdekében árharcba bocsátkozott, ami viszont leszűkítette a Tesla árréseit és aggodalmat keltett az értékpapírpiaci befektetők körében. A szerdai telekonferencián Musk arra is figyelmeztetett, hogy

A Reuters hírügynökség keddi jelentése szerint a Tesla 2025 közepén megkezdené olcsóbb, tömegpiacra szánt kompakt crossoverének gyártását, hogy felvegye a versenyt a konkurenciával. Musk szerdán ezt gyakorlatilag megerősítette azzal, hogy bejelentette, az új modell gyártását 2025 második felében kezdik meg texasi gyárban.