Loeb újra indul Le Mans-ban

Vágólapra másolva!
Tavalyi debütálása után idén júniusban ismét részt vesz a Le Mans-i 24 órás megbízhatósági autóversenyen a ralivilágbajnok Sébastien Loeb. A francia extornász Év Embere díjjal is gazdagodott.
Vágólapra másolva!

"2005-ben is nagyon jól éreztem magam a viadalon, ezért döntöttem az újabb indulás mellett. Most már több tapasztalattal vághatok neki a küzdelemnek" - idézi a pilótát az MTI.

Loeb - aki tavaly és tavalyelőtt is legjobb volt a ralivébén - a szintén francia, 1993-ban győztes Eric Helary-vel együtt áll majd rajthoz, a csapat harmadik tagja egyelőre nem ismert.

A francia klasszis Pescarolo-csapata tavaly kiesett Le Mans-ban.

Év Embere lett Sébastien Loeb

Sébastien Loeb kapta a 2005. Év Embere díjat, amelyet a Journal de l'Automobile estélyén vehetett át a napokban, Párizsban. Meglepő lehet, hogy a választás egy raliversenyzőre, a 2005-ös (és 2004-es) világbajnokra esett, tudva, hogy a jelöltek között gazdasági vagy pénzügyi sikerekkel büszkélkedő cégtulajdonosok, műszaki újításokat megvalósító mérnökök, és kiváló fantáziájú designerek is versengtek a címért.

A 27 szakmai és általános újságíróból álló zsűrit nem csak a pilóta teljesítménye, de magával ragadó, őszinte személyisége is elbűvölte. Sébastien Loeb megválasztása tehát "a remény, a tehetség, a győzedelmes fiatalság diadalát szimbolizálja, valamint azt a hitet, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét".

Forrás: EPA

Három futam eddig idén is Loeb a legjobb a Citroën Xsara WRC-vel

Mivel a ralipilótának keményen kell küzdeni, főleg, ha a legjobb akar lenni, a zsűri Loeböt választotta a 2005. Év Emberének.