Harley-Davidson menni Kína

Vágólapra másolva!
Motoros szempontból történelmi pillanatnak számít április 8-a, ugyanis ekkor nyitotta meg első hivatalos szalonját Kínában a Harley-Davidson.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnagyobb piacának számító Kínában olyan szinten dübörög a gazdaság, hogy a vezetés évek óta fékezni kénytelen a túlpörgő folyamatot. A gazdasági felemelkedés egyik velejárója az életszínvonal növekedése is, ami egy milliárdos lélekszámú országban elképzelhetetlenül nagy felvevőpiacot jelent, így nem csoda, hogy - egyebek mellett - a legnagyobb autógyárak is egymást sarkát tapossák Kínában.

Az autókázás persze praktikus, meg jó móka, de ha valakinek van elég pénze, egy idő után más alternatíva - például egy nagymotor - is eszébe ötlik a helyváltoztatás megoldására. A helyi ipar persze ontja magából az olcsó variációkat, ám ezek legtöbbször kisköbcentis robogók és presztízsértékük alig több egy biciklinél.

Szerencsére a Harley-Davidson gondolt a tehetős és villantani akaró kínaiakra, és április 8-án megnyitotta első szalonját Pekingben, amely ráadásul mindjárt 500 négyzetméteresre sikeredett. A nyitási ceremóniát természetesen óriási felhajtás mellett tartották egy kiadós felvonulással megspékelve, ugyanis több száz márkarajongó érkezett az országból és külföldről a jeles eseményre.