Megindult a kínai MG-k gyártása

2007.03.30. 10:32

A nanjingi üzem beindulásával elkészültek az első, teljesen kínai gyártású MG-k, egyelőre két modellből áll a választék.

Az eseménynek az ad különleges jelentőséget, hogy a világ harmadik legnagyobb autógyártójának és felvevő-piacának számító Kínának először van egy saját, nemzetközi szinten is ismert márkaneve. Jelenleg az MG TF roadster és a Rover 75-ből kifejlesztett MG7-sorozat készül a világ legnagyobb összeszerelő üzemében, Nanjingban, új modellek érkezéséről eddig még nem esett szó. Az MG7-nek már indulása pillanatától komoly konkurenciával kell megküzdenie, mert a Shanghai Automotive már korábban megkezdte a Rover 75 kínai változatát gyártani, Roewe 750 néven.

A Nanjing a járműveit elsősorban a kínai piacra szánja, de a későbbiekben, részben az MG márkanév nemzetkőzi ismertségének köszönhetően a globális vérkeringésbe is be akarnak kapcsolódni, tehát Európába és Amerikába is szállítanának autókat. Nem zár be az angliai bázis sem, mert a régi gyárban, Longbridge-ben is készülnek majd autók, de Jian Wei Yu, a NAC MG elnöke az ünnepélyes megnyitón kifejtette, hogy a szigetországi gyár elsősorban az MG kutató- és fejlesztő központjaként fog szolgálni.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK