Egy magányos Farkas nyerte a Suzuki Kupát

Vágólapra másolva!
Még vizes pályán, de már nem esőben kezdődött el a Material Kupa utolsó versenynapja. A Suzukisoknál két ember merte bevállalni, hogy erre a pályára slick gumival megy fel. Farkas Lászlónak ez nagyon bejött, hiszen több mint egy perccel verte a mezőnyt.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Farkas László fel merte rakni vizes pályára is a slick gumit, ezzel rommá verte a mezőnyt


A változékony időjárásban leginkább a gumik csatája bontakozott ki a Suzuki Kupa hatodik futamán. Farkas László az utolsó pillanatban döntötte el - pedig a csapat ellenezte-, hogy a többiekkel ellentétben slick gumikat tesz fel. A verseny elején azonban még nedves volt a pálya, viszont Farkas jól ismerte pálya különböző részeit, így az általa jónak tartott íveken haladva komoly előnyre tett szert. A verseny nagyon magabiztosan, több mint egy perccel nyerte meg, amire talán még nem is volt példa a Suzuki Kupában.

A második helyre a bajnokságot vezető Assenbrenner Tibor ért be, aki nem merte felrakni a slicket, viszont hatalmasat csatázott csapattársával, Lendvai Istvánnal. A pozícióharcok ezzel viszonylag gyorsan lecsendesedtek, még Elekfy Witoldra kellett kicsit odafigyelni, aki szintén bevállalta a slick gumit, és ezzel a harmadik lett.

Forrás: [origo]

Szinte mindenki boldog volt a céldobogón


A negyedik helyre az előző versenye kizárt Bittman Attila szerezte meg, ötödik Kismarty-Lechner Gábor, a hatodik pedig Farkas Dániel lett, aki csak névrokona a versenyt megnyerő Farkas Lacinak.

Suzuki Swift VI. futam hivatalos végeredmény:
1. Farkas László Főnix Motorsport 36:42,872 perc
2. Assenbrenner Tibor Proex Sport Kft. +1:06,182 perc
3. Elekfy Witold Procar Motorsport +1:09,699 perc
4. Bittman Attila Proex Sport Kft. +1:25,709 perc
5. Kismarty-Lechner Gábor Zengő Motorsport +1:35,865 perc
6. Farkas Dániel B.I.P. Autosport +1:45,484 perc


Farkas László: A csapat az esőgumi mellett voksolt, de én már mentem ilyen körülmények között, és a slick mellett döntöttem. Megérte. Örülök.

Asi: Bánom, hogy nem tettünk fel slick gumit, mint a Laci. A verseny elején még esett az eső, azt hittem, mi leszünk a győztesek, de nem így lett sajnos. Majd legközelebb.

Elekfy Witold: Izgalmas volt a verseny, a kétféle gumi csatázott egymással. Aki a slicket választotta, jobban döntött. A verseny második felétől már a slickek jeleskedtek. Mi szerencsére bevállaltuk a slicket, bár reggel még azt mondtam, hogy esőgumival megyek ki, aztán elállt az eső, de a pálya még vizes volt, én továbbra is az esőgumi mellett voltam, aztán a csapatfőnököm kijelentette, hogy vagy slick vagy semmi.

Bittman András: Ha slicckel mentünk volna, biztos megpróbáltuk volna megszerezni az első helyet. Próbáltam biztonsággal beérni a negyedik helyre, tudtam, hogy az előttem lévőt nem tudom megelőzni, mert slick gumit választott. És rettenetesen sokat csúszkáltam. Boldog vagyok, hogy körbeértem, és boldog vagyok, hogy vége a versenynek.

Kismarty-Lechner Gábor: Nagyon érdekes volt a verseny, vacilláltunk az elején, hogy slickkel menjünk-e ki vagy esőgumival. Végül az utóbbi mellett döntöttünk, a végére talán jobb lett volna már a slick, de így is örülök az ötödik helynek, mert a bajnokságban ezzel maradtam a negyedik helyen.

Farkas Dániel: Többnyire a vizes részen mentem, hogy ne melegedjenek el a gumik. Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen gumit tegyünk fel, végül az esőgumi mellett döntöttünk, mert ha slicket teszek fel, és nem szárad fel a pálya, biztos nem tudok megállni. Tartottam a vizes versenytől, azt hittem, az első kanyarban össze-vissza fognak menni, de nagyon korrekt volt mindenki.