Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb hivatalos képen az Aston Martin Rapide

Vágólapra másolva!
Az Aston Martin novemberben közzétette a négyajtós Rapide szériaváltozatáról készített első számítógépes grafikát. Most egy második kép is napvilágra került, amelyen az autó hátulját mutatják meg a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

Közel jár a gyártás megindításához az Aston Martin négyajtós és négyüléses kupéja, erről árulkodott a korábban közzétett hivatalos fotó is. Most újabb képpel lepte meg a rajongókat a gyár, ezen valószínűleg ugyanúgy a sorozatgyártású modell látható, amelyre a finom módosításokból lehet következtetni.

A Rapide hátulját ábrázoló kép például rápillantást enged az autó látványos üveg tetejére, valamint a diódás hátsó lámpákra, a dupla kipufogóra, és a hátsó légterelőre. A tavalyi tanulmányhoz képest egyébként például pont itt, az autó hátulját érte néhány változás. Ilyen például a kissé átrajzolt formájú lökhárító, és a több krómdísz.

Belterében a Rapide nagyon hasonlít majd a DB9-re, ám még kényelmesebb üléseket, fejtámlába szerelt LCD-kijelzőket, és panoráma üvegtetőt kap.

Forrás: [origo]

A motorháztető alatt egy 500 lóerős, V12-es motor lapul majd, de választható lesz hozzá egy kisebb teljesítményű V8-as is. A hátsókerék-meghajtású modell valószínűleg hatfokozatú automataváltót kap, az egyéb opciókról azonban még nincs hír.

Nem csupán koncepciójával, de egyéb módon is változást hozhat az Aston Martin életébe a Rapide. Ezt a modellt ugyanis nem Angliában, a Gaydon-üzemben szerelik össze, hanem a korábban kötött megállapodás keretében, a Magna Steyr ausztriai gyárában, Graz mellett.

A Rapide első példánya 2009-ben gördülhet le a futószalagról, hogy olyan ellenfelekkel szálljon harcba, mint a - szintén jövőre debütáló - Porsche Panamera, a Mercedes-Benz CLS, vagy a Maserati Quattroporte.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről