Háromhengeres turbómotor a BMW-től

Vágólapra másolva!
Nemcsak a Volkswagen, a BMW is részben háromhengeres benzinmotorokra alapozná jövőjét. Az 1-es és 3-as sorozatba, valamint a tervezett Z2 roadsterbe kerülhetnek az új blokkok.
Vágólapra másolva!

Sokat vár a már fejlesztési stádiumban lévő háromhengeres motorjaitól a Volkswagen, a német gyár részben ezekre alapozná a Golf jövőjét. Nemcsak Wolfsburgban, hanem Münchenben is elindultak ezen a vonalon, az 1-es és 3-as sorozat, valamint a tervezett Z2 roadster kínálatában jelenhetnek meg az új, turbófeltöltéses háromhengeres blokkok.

A motorok tervezett lökettérfogata 1,35 liter, ám ebből a viszonylag kis blokkból is 163-241 lóerőt sajtolnának ki a BMW mérnökei. De nem csupán erősnek ígérkezik az új motor, fogyasztása és széndioxid-kibocsátása is alacsony lesz, összhangban a bajorok környezetbarát modellek gyártására vonatkozó terveivel.

Új, 1,8 literes négyhengeres turbós széria is előkészületben van a nagyobb modellek számára, ezek teljesítménye 273-321 lóerőig alakulhat. Már a BMW is a fejlesztési stádiumban tart, de legkorábban két év múlva mutathatják be az új motorokat.