A világ legdrágább terepjárója

Vágólapra másolva!
Lehet, hogy csupán egy ügyes reklámfogás áldozatai vagyunk mi is, de nem lehet szó nélkül elmenni a Dartz Prombron autógyár legújabb remeke mellett, amelyért nem sajnálnak másfél millió dollárt elkérni. Ezért a pénzért állítólag bálnapénisz-bőr borítja az utasteret, a temérdek arany és drágakő díszítésről már nem is beszélve.
Vágólapra másolva!

A rigai székhelyű Dartz autógyár eddig sem a visszafogott külsejű, méretű és árú autóiról volt híres, ám legújabb modelljükkel olyan magasra rakták a lécet, amit meglehetősen nehéz lesz túlszárnyalni. A hangzatos Dartz Prombron Monaco Red Diamond Edition nevű piros tank valójában egy másfél millió dolláros luxusautó, golyó és aknaálló, műszerfalát fehérarany és számos drágakő díszíti, de ami egészen egyedivé teszi az az, hogy állítólag bálnapéniszről származó bő borítja az utasterét. A cetek számára meglehetősen tragikusnak tűnő ötlet állítólag onnan származik, hogy a híres görög milliárdos, Onassis egyik luxushajóján is bálnapénisz-bőr borította a bárszékeket.

A 3,7 tonnás, 850 lóerős monstrum a 2010-es Top Marques Monaco nevű kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek, és ha komoly igény mutatkozna rá, az meglehetősen nehéz helyzet elé állítja majd a ceteket, pontosabban azokat, amelyekről értékelhető mennyiségű bőrt tudnak lehúzni.