Első kép az Audi A1-ről

Vágólapra másolva!
Egy reklámfilm-forgatáson készítettek felvételt az új Audi A1 elejéről és az autót a jövőben népszerűsítő Justin Timberlake-ről.
Vágólapra másolva!

A kiszivárgott kép pár nappal követi a német cég által nyilvánosságra hozott első graffitit, amelynek elnagyolt formái még sok támpotot adtak az A1 formájáról. Sajnos csak egyetlen fotó szivárgott ki a forgatásról, ám így is jól látható, hogy az A1 követi az Audi eddig megismert forma és stílusvilágát, ám érdekes újdonság, hogy az új modell hűtőrácsa - a korábbi trapéz-forma helyett - hatszög alakú.

Komoly céljai vannak az A1-gyel az Audinak, ugyanazt a sikert szeretné megismételni vele, mint amit az A3-mal ért el a kompakt szegmensben. Rupert Stadler vezérigazgató szerényen úgy fogalmazott, hogy az A1-gyel új ajtó nyílik a prémium autók világába. Négy méternél rövidebb lesz a szériaváltozat, formavilága hű marad a tanulmányéhoz.

Ugyanarra az alapra épül majd, mint az új VW Polo, 1,2-es és 1,4-es TSI-motorokkal biztosan kapható lesz. Első lépésben csak háromajtós változatban lesz elérhető, az ötajtós később érkezik.Az új A1 a Genfi Autószalonon mutatkozik be és nem sokkal azután érkezik a kereskedésekbe is.