Bugatti-külsejű retroautó Svájcból

Vágólapra másolva!
Hidalgo névre keresztelt modelljüket elnézve jó munkát végeztek a Helvetic Motor Company tervezői. Ha a forma önmagában nem lenne elég megnyerő, akkor eláruljuk, a múltidéző karosszéria alatt egy Mercedes-Benz SLK 55 AMG rejtőzik.
Vágólapra másolva!

Forrás: HMC

Ha egy szerethető, jó autóhoz nyúlnak hozzá kis cégek, általában nem a legjobb végeredmény születik. Szerencsére nem ez történt a HMC Hidalgo esetében, amelynek külseje leginkább a harmincas évek autóira emlékeztet, különösképp a Bugatti Type 57 Atlanticra.

Saját fejlesztés helyett már bevált technikát alkalmaztak, egy az egyben átvették a Mercedes-Benz SLK 55 AMG szerkezeti elemeit. A németek 5,5 literes V8-asából volt sokkal erősebb kivitel is, így az SLK és a Hidalgo 355 lóerős, 376 newtonmétert teljesítő motorjáról elmondható, hogy az AMG konstrukciók közül a legkiforrottabb.

Forrás: HMC

Összességében egy jóval modernebb alternatívát kínálnak a BMW motoros, de ősrégi technikát alkalmazó angol Morganek stílusában - persze méregdrágán. Ára 410 ezer dollár, azaz mintegy 87,3 millió forint, ennyiből majdnem kijön négy darab AMG SLK, de kisebb az esély, hogy szembe jön velünk az utcán: évente csak hat darabot fognak készíteni belőle.