Hétvégén 12 órás verseny lesz a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Immár harmadik alkalommal rendeznek a Hungaroringen 12 órást versenyt, amelyen általában szép számmal indulnak magyar csapatok. Idén egyelőre kicsivel kisebb a magyar aktivítás, de a megszokott csapatok azért idén is ott lesznek a rajtrácson. Szombaton reggel tíztől este tízig megy a verseny, már a látvány miatt is érdemes kilátogatni.
Vágólapra másolva!

Ha október, akkor 12 órás verseny a Hungaroringen. Idén már harmadjára látogat el hazánkba a holland szervezésű hosszútávú sorozat, amelynek a dubaji 24 órás verseny is a része. Lassan már hagyományként emlegethetjük a magyar 12 órást, amelyen ráadásul tényleg vannak magyar indulók, általában egész szép számmal.

Forrás: www.24hungaroring.com

A BMW Team Hungary tesztversenyként vesz részt ezen a viadalon, mivel két versenyzőjüket is nélkülözniük kell ezen a hétvégén. A csapatban ezúttal nem lesz ott Walter Csaba, akik az FIA GT3-as Európa-bajnokság zolderi szezonzáró hétvégéjén vesz részt, de nem indul Palik László sem, aki egy ideig visszavonult a versenyzéstől. Az ő megüresedett helyére a mostani versenyen kipróbálnak két versenyzőt, Kovács Tamás és Csuti László ezen a hétvégén bizonyíthatja rátermettségét.

Forrás: BMW

Magyar részről természetesen kihagyhatatlan a Bovi Motorsport jelenléte, akik a saját fejlesztésű Silver Sting mellett még egy másik Porschét is indítani szeretnének. A GFS Team is két autóval indul, Szamosvári Béla kicsit átalakított kupás Porschéja mellett a csapat tulajdonában lévő kupás Lotus is indul. A magyar indulók között még ott lesz a Proex Sport, akik a megszokott Ferrari helyett ezúttal csak a saját maguk által fejlesztett Renault Clióval indulnak, míg az Endurance Club Hungary a szokásos Fod Fiestával nevezte be magát.

Forrás: www.24hungaroring.com

Jó autókban most sem lesz hiány, hiszen itt lesz több, a GT3-as kategóriában ismert autó is. A Lechner Racing egy Audi R8 LMS-sel indul, a versenyzők között ott lesz maga Walter Lechner is. A Westcoast egy új BMW Z4 GT3-at hoz el, de lesz itt Porsche RSR Porsche is, vagy éppen Ford Mustang, Corvette.

Forrás: www.24hungaroring.com

Az előnevezési listán 28 autó szerepel egyelőre, remélhetőleg az utolsó pillanatban még pár magyar alakulat csatlakozik.

Az idei verseny október 8-9-én lesz, a pénteki nap az edzéseké, míg szombaton reggel tízkor indul a verseny, amelyet este tízkor intenek le. A rendezvényre a belépés ingyenes, akár a paddockban is lehet sétálni.