A Daimler megemelte idei eredményvárakozását

A Daimler német autógyártó megemelte idei nyereségvárakozását, miközben arról számolt be, hogy a második negyedévben 1,3 milliárd euró profitot ért el, bővülő globális eladásai hatására.

Egy éve az április-június közötti három hónapot közel 1,1 milliárd euró adózott veszteséggel zárta a cég.

Az egyebek között a Mercedes, a Smart és a Maybach márkájú kocsikat gyártó cég kedden megerősítette azt a korábbi gyorsjelentését, hogy a kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 2,1 milliárd euró volt a negyedévben az egy évvel korábbi 1 milliárd euró veszteség után.

A Daimler második negyedévi bevétele 28 százalékkal 25,1 milliárd euróra nőtt az egy ével korábbi 19,6 milliárd euróról.

A cég az idei évre várt, folytatólagos tevékenységéből származó EBIT-eredményét több mint 4 milliárd euróról 6 milliárd euróra változtatta.

A társaság, amely Kecskeméten gyárat épít, főként a Mercedes luxusautók iránt Kínában és az Egyesült Államokban megugrott kereslet hatására javította eredményét.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern Kecskeméten épít 800 millió eurós (200 milliárd forintos) beruházással megvalósuló, 2500 munkavállalót foglalkoztató üzemet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK