Idén is lesz autómentes hétvége Budapesten

Vágólapra másolva!
A tervek szerint idén szeptember közepén, 17-én és 18-án tartják az autómentes hétvégét a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Idén is lesz autómentes hétvége Budapesten az európai mobilitási hét keretében, miután a képviselők megszavazták az erről szóló előterjesztést a közgyűlés szerdai, rendkívüli ülésén. A képviselők 27 igen és 2 nem szavazat mellett támogatták a javaslatot. A költségvetésben erre külön összeget nem biztosítottak, de a szavazással a városüzemeltetési céltartalékból erre a célra 15 millió forintot felhasználhatnak.

Az előterjesztő György István főpolgármester-helyettes azzal indokolta a rendezvény megtartását, hogy az elmúlt kilenc évben mindig volt autómentes hétvége, Budapest ezzel csatlakozott az Európai Unió legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési mozgalmához, amelyet magyar minisztériumok, nemzetközi szakmai szövetségek és hazai civil szervezetek is támogatnak.

Budapest az európai mobilitási hetet megrendező több mint kétezer európai város szervezési versenyében háromszor került dobogós helyre, 2008-as rendezvényével elnyerte az európai mobilitási díjat. A tervek szerint szeptember 16. és 22. között tartanák a mobilitási hetet, ezért a szervezési és lebonyolítási feladatok elvégzésére a közbeszerzési eljárásokat már most ki kell írni.