Kiderült, mennyivel mentek Walkerék

porsche carrera gt
Vágólapra másolva!
A megengedettnél kétszer gyorsabb tempó és az elöregedett gumi okozta a tragédiát.
Vágólapra másolva!

A Los Angelesi rendőrség vizsgálata szerint a sztár sportkocsija 93 mérföld/órás (150 km/órás) sebességgel ment, mielőtt az útszéli fáknak és egy lámpaoszlopnak csapódott – írja a Los Angeles Times. Azt már korábban kiderítették, hogy nem az autó műszaki hibája okozta a tragédiát, hanem a túl nagy tempó, de a pontos adatokat csak most hozták nyilvánosságra.

Ennyi maradt Walkerék 612 lóerős sportautójából az ütközés után. Még csak 4000 mérföld volt az órájában

A nyomozás során az is kiderült, hogy az autón még az eredeti, 2005-ös gumik voltak, ami szintén közrejátszhatott abban, hogy megcsúsztak a hosszú, elnyújtott kanyarban. A Los Angeles-i hatóságok a vizsgálat alatt szorosan együttműködtek a Porsche és a Michelin illetékeseivel, elemezték az esetről készült videókat is, de a döntő bizonyítékot az autó fedélzeti számítógépéből nyerték. Az eset egy ipari park területén történt, ahol 45 mérföld/órás (kb. 72 km/óra) sebességhatár van érvényben.

A Halálos iramban 40 éves sztárja, Paul Walker és barátja, Roger Rodaz tavaly november 30-án szenvedtek halálos balestet, amikor Rodaz elvesztette az uralmát a 2005-ös Porsche Carrera GT-jük felett. Az ütközés után azonnal szörnyethaltak, a 612 lóerős sportautójuk szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott és kiégett.