A Nissan lefújta a Le Mans-i projektjét

Nissan GT-R LM Nismo
Vágólapra másolva!
Sikertelensége miatt nem indítják el az orrmotoros autót több versenyen.
Vágólapra másolva!

A Nissan idén nagy feltűnést keltett Le Mans-ban a GT-R LM Nismo versenyautójával, amely a versenyautó-építési hagyományokat felrúgva orrmotoros elrendezéssel és elsőkerék-meghajtással rendelkezett. Aztán a kocsi nem ment át elsőre a törésteszten, és a júniusban tartott 24 órás Le Mans-i versenyen már a hibrid rendszer sem működött.

Nissan GT-R LM Nismo Forrás: Nissan

A júniusban tartott 24 órás Le Mans-i versenyen a csapat csúnyán leszerepelt: a háromból két autó nem ért célba, a harmadik pedig olyan lassú volt, hogy nem is értékelték a verseny hivatalos végeredményében. A többi LMP1-es gyári csapat, az Audi, a Porsche és a Toyota ellen esélyük sem volt.

A sikertelen 24 órás verseny után a csapat bejelentette, hogy a WEC többi, rövidebb futamain nem vesz részt, hogy szabadon tesztelhesse a 2016-os szezonra a versenyautót, hogy kiküszöbölhesse a gyermekbetegségeit. Október végén Darren Cox, a Nissan Motorsport vezetője otthagyta a csapatot, most pedig hivatalosan is bejelentette a gyár, hogy az egész LMP1-es projektet lefújják, mert az „nem volt képes felnőni az ambíciókhoz”.