Most ingyen megtanítja rendesen vezetni az állam

Groupama Tanpálya, rántópad
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetéstechnikai programot indít. Több mint nyolcszáz járművezető számára biztosítanak ingyenes lehetőséget a fejlődésre.
Vágólapra másolva!

Az NFM szerint tízből kilenc közlekedési balesetet a sofőrök hibás magatartása (leggyakrabban a sebesség helytelen megválasztása), a vezetési képességek hiányosságai okoznak, ezért szükséges a vezetéstechnikai program elindítása.

A tárca "Jól Vezess - Vezetéstechnikai tréningprogram" címmel hirdet pályázatot. A tréningekre öt járműkategóriában (motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehézpótkocsi, autóbusz, ADR - veszélyes áruk szállítása) lehet jelentkezni. A speciális közlekedésbiztonsági oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

A tréningekre sokan úgy érkeznek, hogy azt mondják, tudnak vezetni. Aztán jön a rántópad Forrás: Origo

A pályázati lehetőség részleteit itt foglalták össze, az oldalon lehet regisztrálni a vezetéstechnikai tréningekre is. Az oktatás egyik helyszíne a Hungaroring Groupama Tanpálya, amelyen Tasó László közlekedésfejlesztésért felelős államtitkár és Michelisz Norbert autóversenyző egy közös próbakör megtételével nyitotta meg a tréningprogramot.