A japán Mitsuoka elképesztően menő karosszériát álmodott a világ egyik legkedveltebb SUV-jára.

Forrás: Mitsuoka

A japán karosszériaépítő Mitsuoka a meghökkentő autó-átalakításairól szerzett magának hírnevet. Legújabb kreálmányuk, a Buddy nevű szabadidő-autó szintén nem átlagos megjelenésű. A szögletes fényszórók, a rengeteg króm, a lemezfelnik és a ballonos terepgumik mind-mind a 90-es évek népszerű amerikai terepjáróját, a Chevrolet Blazert juttatják eszünkbe, amelyet számos hollywoodi mozifilmben láthattunk.

Forrás: Mitsuoka

A Buddy azonban nem veterán autó, hanem egy vadonatúj, modern SUV, ugyanis valójában nem más, mint egy tetőtől talpig átöltöztetett Toyota RAV4, mégpedig az aktuális, ötödik generációból.

Forrás: Mitsuoka

Csak az oldalnézet árulja el, hogy igazából milyen autóra épül a Buddy, mert még a far-részt is alaposan átszabták a merész japán formatervezők, függőleges lámpákkal és sötét betétes hátfallal tették egyedivé.

Forrás: Mitsuoka

Aki a kinézet alapján egy öblös V8-ast képzel a motortérbe, az csalódni fog, ugyanis a RAV4 eredeti motorjaival, a kétliteres benzines turbóval és a 2,5 literes hibrid rendszerrel rendelhető csak a Buddy.

Forrás: Mitsuoka

Egyelőre a Japánban november végétől rendelhető kocsi ára ismeretlen, de ha abból indulunk ki, hogy a régi angol roadsterek stílusában átszabott Mazda MX-5, a Mitsuoka Roadster kétszer annyiba kerül, mint az eredeti Mazda modell, akkor a Buddy sem lesz olcsó.