Egy üzemanyag, amiben benne van a versenypálya izgalma

Vágólapra másolva!
Míg a Formula-1 versenysorozat felejthetetlen élményt nyújt az autósportok szerelmeseinek, addig az innováció számára kitűnő tesztkörnyezetet jelent.
Vágólapra másolva!

Míg a Formula-1 versenysorozat felejthetetlen élményt nyújt az autósportok szerelmeseinek, addig az innováció számára kitűnő tesztkörnyezetet jelent. Lehetővé teszi, hogy a fejlesztők új technológiákat próbáljanak ki, amelyek megnövelik a teljesítményt és a hatékonyságot a pályán, majd azokat az utcai közlekedésre szánt termékeknél is hasznosíthatják. Jó példa erre a Shell és a Scruderia Ferrari hosszú évtizedek tartó együttműködése, amelynek egyik eredménye a 100-as oktánszámú Shell V-Power Racing.

Forrás: Shell

A Formula 1-es versenyek során folytatott intenzív termékfejlesztési munka eredménye, a Shell V-Power Racing üzemanyag ugyanis 99%-ban ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a profi sportolók által használt verzió. Ráadásul a Shell mérnökei a futamokat kielemezve és az ottani tapasztalatokat az utcai autózás területére adaptálva úgy alkották meg az üzemanyagot, hogy az segíthet több erőt és nagyobb hatékonyságot nyújtani a hatékonyabb égés által. Az egyedi összetételű üzemanyag a legújabb generációs súrlódáscsökkentő molekulákat és erős tisztító összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek visszaállítani a motor megfelelő teljesítményét*.

Forrás: Shell

*A súrlódáscsökkentő molekulák segítenek a motor kritikus részeinek megfelelő működésében. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

Forrás: Shell

Advertisement