A Disney stúdió visszatér gyökereihez

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Soha egyetlen Disney-produkció sem bukott akkorát, amekkorát A kincses sziget című rajzfilm az elmúlt hétvégén. Ráadásul az alkotás amerikai premierjét épp a hálaadás körüli napokra időzítették, amikor a tengerentúli közönség szívesebben költ szórakozásra és látogat el a moziba. A legtöbb film bevétele ilyenkor megugrik – kivéve A kincses sziget-ét.

A Disney főnöksége ezért összeült, hogy új stratégiát dolgozzon ki a jövő évre. Tárgyalásaik odáig vezettek, hogy Mickey egérre, Donald kacsára és Goofy kutyára van ismét szüksége a cégnek. Bennük eddig ritkán csalódtak, hiszen a nézők örök kedvenceinek számítanak. Jövőre tehát újabb film készületei kezdődnek el, melynek főszerepeiben a három közkedvelt figura visszatér a vászonra.

A Disney egyik vezetője már azt is elárulta, hogy várhatóan A három muskétás című klasszikus történet főszereplőiként elevenednek meg újra, természetesen a korhoz illő jelmezekben és környezetben. A hátteret a klasszikus rajzfilmek technikájával keltik majd életre, hogy az új produkció minden tekintetben felidézze az egykori Disney-filmek képi világát.

Bár a vész korántsem akkora, mint az a cég pánikszerű döntéséből kitűnik, hiszen a Lilo és Stich című rajzfilm nagy sikert aratott, azt valószínűleg senki sem bánja, ha a Disney ismét régi fényében ragyog. A kincses sziget pedig Amerika után Európában is tesz egy kísérletet a közönség meghódítására - a magyarországi bemutatójára még decemberben sor kerül.