Vinnie Jones, a hírhedt focista saját filmjén dolgozik

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vinnie Jones és a két puskacső
Vinnie Jones Guy Ritchie Ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső

Nagy Chris és társainak sikere után nem szakadt meg Jones filmes karrierrje, megkapta a néma Szfinx szerepét Jerry Bruckheimer új akciófilmjében, a Tolvajtempóban. Barátsága Guy Ritchie-vel szintén fennmaradt, és a rendező (aki Erin Berg filmrendező szerint annyira megszelídült, mióta barátnője, Madonna világra hozta közös gyermeküket, hogy házasságon töri a fejét) új filmjében, a Snatch-ben rá osztotta Bullettooth Tony szerepét. A Snatch ősbemutatója augusztus 23-án volt Londonban, ahol egyébként Brad Pittet, a főszereplőt, a rendőröknek kellett bemenekíteni a moziba a rajongók serege elől.

A következö Guy Ritchie filmben, a Mean Machine című börtön-foci témájú drámában is fog játszani a hajdani focista, valamint a Lenny Maclean boxolóról szóló, The Guv'nor című életrajzi filmben is kapott szerepet. Bár nem érzi úgy, hogy beskatulyázták volna a nehézfiú-szerepbe, kiderült, hogy szívesen játszaná William Wallace-ot Mel Gibson filmjében, a Rettenthetetlenben. Viszont az olyan filmektől, mint az Utolsó mohikán, feláll a szőr a hátán. Persze tudja, hogy az álmodott szerepek eléréséhez hosszú az út. "Még sokat kell tanulnom" - mondja.

Ehhez pedig mindent meg is tesz: egy interjúban elárulta, hogy most éppen saját komédiáján dolgozik, ami egy olimpiára készülő boxolóról szól. Elmondta, hogy a film nem is igazán a boxoló körül forog, hanem sokkal fontosabbak lesznek benne a dolgozó fickók, akik együtt isznak a pubban, és az ő gondolataik a boxolóról, ahogy együtt nőttek fel vele. "Arról fog szólni, hogy mit gondolnak arról a haverjukról, aki híres ember lett. Sokkal lényegesebb az ő karakterük, mint a főszereplőé."

A volt futballsztár tehát - úgy tűnik - elkapta a fonalat Hollywoodban, olyannyira, hogy a filmezést ma már jobban szereti, mint a focit. Azt mondja, a filmiparban "nincs olyan sok ember, aki a te életedről akarna dönteni, mint a fociban. A magad ura vagy, amíg keményen dolgozol, és meghúzod magad".

Ajánló: