Állandó napi vetítések a Kultiplexben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az ezentúl art moziként üzemelő Kultiplex nagytermében szeptember 13-án 17, 19 és 21 órától három film (Nagy Lebowski, Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, Amerikai szépség) tekinthető meg 300 forintos belépődíj ellenében, a kisteremben pedig Best OFF címmel kisfilmeket vetítenek 18 és 20 órai kezdettel - a jegy itt 200 forintba kerül.

A Kinizsi utcai Kultiplex kulturális központban, melyre a szervezők szerint már nem jellemző a malterszagú félkész állapot, az év eleje óta több rendezvényt is szerveztek. A félhivatalos megnyitó szeptember 7-én pénteken volt, melyet egy kétnapos roma-fesztivál követett. Az igazi megnyitót az Őszi Fesztivál idejére tervezik a szervezők, "teljes értékűvé" pedig majd várhatóan a télen válik a Kultiplex, amikor a büfé megkapja az engedélyt szeszes ital árusítására is.

Az Őszi Fesztivál részeként a Kultiplexben rendezik meg a Varga Stúdió animációs fesztiválját, valamint Öt égtáj címmel összművészeti szemlét is tartanak az új központban. A MU Színház is a Kinizsi utcai helyszínen szervezi meg hagyományos fesztiválját október elején.

Az egykori Blue Box mozi átalakításával létrehozott kulturális és szórakoztató központ jelenleg két társulás, a független filmes fesztiválokat szervező OFF és a Tilos Rádió állandó székhelye.

[origo]