Brigitte Bardot a koreai kutyahús ellen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színésznőből állatvédővé lett 64 éves Brigitte Bardot-t onnantól kezdve érték folyamatos inzultusok, hogy tavaly bejelentette, a koreai-japán rendezésű futball-világbajnokság előtt szórólapokat fog terjeszteni, melyeken emberi fogyasztásra előkészített, megkínzott kutyák lesznek láthatók.

Bardot egy, az állatvédők által rendezett ausztriai gálán elmondta, hogy azóta a koreaiak folyamatosan támadják, és azt próbálják megértetni vele, hogy ez nálunk hagyomány, a nemzeti kultúra része. A színésznő hozzátette, hogy nem soha fogják tudni elhallgattatni. "Méghogy kultúra!" - fortyant föl Bardot. "Szerintem kultúra például a zeneszerzés vagy az építészet."

A világbajnokság közeledtével egyre többször felmerül a kutyahús-kérdés Koreával kapcsolatban, ami elég érzékenyen érinti a távol-keleti országot. Az állatokat egyébként direkt étkezési célból tenyésztik -mindössze 16 százalékuk él tovább házi kedvencként -, mivel úgy tartják, hogy a kutyahús magas proteintartalma miatt rendkívül egészséges.

Ajánlat:
Brigitte Bardot állatvédő alapítványának weboldala
Az [origo] Foci VB-oldala