Hideg van, irány a mozi!

Hollywoodban a legnagyobb dobásokat, vagyis az Oscarra esélyes filmeket decemberre tartogatják, mert közel esik a jelölés időpontjához, és az ünnepek miatt az átlagosnál is többen járnak mozikba. Az év utolsó pár hete Magyarországon is tobzódik a jobbnál jobb alkotásokban, melyek között a legsikeresebb rajzfilmtől kezdve a nagy sztárokat felvonultató szuperprodukción át az igényes drámáig minden fellelhető, még több ígéretes magyar film is. Lássuk, mit nézhetünk még idén a magyar mozikban!

Rendező: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Néznivaló: Képek a filmből | Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2003. november 20.

Marlin egy bohóchal, akinek fia, Némó egy nap elsodródott, és egy könnyűbúvár hálójába került. Nem sokkal később egy fogorvosi várószoba akváriumában kötött ki, így végképp elszakadt az aggódó szülőktől. A gyermekét féltő papa azonban hosszú vándorútra indul, hogy felkutassa őt, melyen elkíséri egy Dory nevű doktorhal, és közben igazi hős válik belőlük. Megússzák a találkozást a cápákkal, teknőcökkel, kanalas gémekkel és az óceán többi veszélyes szerzetével, miközben fiacskájuk egy fantasztikus szökési tervet dolgoz ki.

Forrás: Intercom
Még több kép a filmből

A Disney és a Pixar közös animációs munkája minden idők egyik legsikerebb rajzfilmje lett: csak az Egyesült Államokban 340 millió dollárt kasszírozott, és hónapokon keresztül tartotta magát a legnézettebb filmek élvonalában. Még a legszigorúbb kritikusok szívét is meglágyította, akik cikkeikben bevallották: rég tudták átadni magukat ilyen gyermeki bizalommal egy filmnek, mely tökéletesen kimossa a nézők problémákkal telezsúfolt agyát.

Előző
Következő