Vágólapra másolva!
Ha az ember egy ilyen Télapóval találkozik, örül, ha csak virgácsot kap és nem egy óriási pofont. Ön is átveheti ajándékát, ha velünk játszik és részt vesz az [origo] filmklub november 30-i vetítésén.
Vágólapra másolva!

Különös Mikulás tevékenykedik egy amerikai nagyáruházban. Willie T. Stokes távol áll a joviális, fehér szakállú öregembertől, ellenben iszik, mint a gödény, füstöl, mint a gyárkémény, ezenkívül az áruház széfjére pályázik, hogy annak tartalmával tömje meg saját - megkérdőjelezhető tisztaságú - csizmáit.


Willie bevett gyakorlatát azonban most egy tenyérbemászó üzletvezető, egy dörzsölt áruházi nyomozó, egy bombanő és egy minden lében kanál kiskölyök nehezíti meg. Utóbbinak meggyőződése, hogy a bagószagú sittes személyében valóban a nagyszakállút találta meg, s még véletlenül sem mozdulna el mellőle. Ez persze nincsen ínyére a kasszafúró Télapónak, aki legszívesebben masszív italozással ütné el az időt a záróráig, amikor a vásárlók eltűnnek és nekiindulhat, hogy megkaparintsa saját karácsonyi ajándékát.

A Tapló Télapó című vígjáték ötlete a Fargo-t és A nagy Lebowski című alkotásokat rendezőként jegyző testvérpáros, a Coen fivérek fejéből pattant ki. A főszerepre az Oscar-díjas Billy Bob Thorntont nyerték meg, akivel korábban már dolgoztak együtt Az ember, aki ott sem volt című drámában. A további szerepekben a nemrégiben tragikusan fiatalon elhunyt John Ritter, az Én, én, meg az Irén című Jim Carrey-eposzból ismert alacsony növésű Tony Cox, valamint a Charlie angyalai második részében és a Tripla vagy semmi-ben komikusi vénáját kidomborító Bernie Mac láthatóak. A rendezői székben Terry Zwigoff foglalt helyet, aki korábban Thora Bircht és Scarlett Johanssont rendezte a Tétova tinédzserek című drámában.

A Tapló Télapó nagy sikert aratott az Egyesült Államokban, Billy Bob Thorntont pedig alakításáért 2004-ben jelölték a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjra. Angelina Jolie egykori férjének ez volt a negyedik jelölése, korábban a Banditák, Az ember aki ott se volt és a Szimpla ügy kapcsán került be a jelöltek közé.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Bernie Mac krupiét játszott a Tripla vagy semmi című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 30-án kedden 20 óra 30-ra a Mammut II. mozi Vigadó termébe (1024. Budapest, Lövőház u. 2-6.):

Alitisz Zsuzsa, Beláz Tamás, Berényi Csaba, Borbély Ildikó, Borza Emese, Brenner Renáta, Csaba Eszter, Csirmaz Edit, Csizmás Fruzsina, Csontos Róbert, Cucz Nikoletta, Czupor Veronika, Dániel Dóra, Dauner Ágnes, Dulik Ágnes, Dzsaja Norbert, Égető Eszter, Fekete Szilvia, Feles Dániel, Friebert Anett, Grünfeld Viktória, Hacsavecz Mónika, Hary András, Hevesi Andras, Jakab Gábor, Janó Tamás, Jóföldi Barna, Kenéz Krisztián, Kip Gus Jürgen, Király Róbert, Kisanyik Tímea, Kiss Tibor, Koltai Helga, Kovács Klára, Kökönyei Rita, Könyves-Tóth Emma, Lakatos Emese, László Pálné, Lázár Anna, Lovászi Orsi, Luib Csaba, Madár Anita, Mányi Melinda, Markert László András, Menesdorfer Barbara, Mészáros Dániel, Mihály Csilla, Nagy Viktória, Németh Dorottya, Palkovics Péter, Péter Rudolf, Pizsik Árpád, Pribék Beáta, Putnokiné Langmár Julianna, Püspök Dorottya, Raczkó Milán, Rátkai József, Riszt Zsuzsanna, Rizán János, Rostás István, Serfőző József, Sógor Zsolt, Soós István, Staviczky Péter, Szabó Zsolt, Szalaga Ágota, Székely Gábor, Sziklai Beáta, Szücs László, Tolerián Andrea, Tóth Antal, Trompler András, Ullmann Ervin, Vadas Zsolt, Vadász Ágnes, Vághy Balázs, Wagner Zoltán, Waszner Attila, Weisz Judit, Zomi Enikő, Zsukotynszky Krisztina

Amennyiben nem látja nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!