Mr. Pitt és Ms. Jolie

Vágólapra másolva!
Frappánsabb cím lenne a Mr. és Mrs. Pitt, és a bulvársajtó is örülhetne, hogy egyéves kitartó munka után igazolást nyerne a világ két legkívánatosabb színészének románca. A páros ugyan együtt mászkál afrikai gyereket örökbe fogadni, de szerelmi kapcsolatukat tagadják. A jó hír viszont, hogy a közös filmre nem nyomta rá a bélyegét az agresszív médiafelhajtás. Angelinára igencsak ráfért már egy sikerfilm, Brad pedig tovább szilárdítja a helyét az A lista legtetején, valahol Cruise és Clooney között. Dupla-portrénk tobzódik az érdekességekben a végzetesen vonzó párost illetően, és aki eljut a végére, még plakátot és bögrét is nyerhet.
Vágólapra másolva!

ANGELINA JOLIE

BRAD PITT

Tévés kezdetek

Jon Voight lányaként Angelina igen könnyen jutott szerepekhez kezdettől fogva. Nem volt hátrány 14 éves korában indult modellkarrierje és videoklipes szereplései sem (Lenny Kravitz: Stand by my woman, Korn: Did my time, Rolling Stones: Has anybody seen my baby? stb). 1998-ban és '99-ben következett az áttörés két életrajzi tévéfilmmel: a George Wallace-ban még egy mellékszereppel nyúlta le a filmet, a Gia - Kifutó a semmibe címűben azonban már ő a címszerepet alakító sztár. Mindkét filmért Arany Glóbuszt nyert a televíziós kategóriában.Újságírói képzés és szendvics-csirke reklámemberkedés után Brad kisebb szerepekben látható volt a 21 Jump Street és a Growing Pains tévésorozatokban is. A legviccesebb persze, hogy a legendás Dallas 11. évadjában is vendégszerepelt három epizód erejéig, mint Priscilla Presley lányának az udvarlója. A sors fintora, hogy újabban egyre komolyabban lehet olvasni a sorozat sztárszereposztással készülő moziváltozatáról, amelyben John Travolta (Jockey) és Catherine Zeta-Jones (Pamela) mellett Brad a magyar néniket öngyilkosságba kergető Bobby Ewingot alakítaná.

Első siker

A két egymást követő évben elnyert Glóbuszt 1999-ben a harmadik is követte, ezúttal a mozifilmek kategóriájában. Az Észvesztő-ben nyújtott intenzív alakítása azonnal a hollywoodi színésznők élbolyába katapultálta, amelyet egy Oscar-díj és a pletykalapok kitüntető figyelme is megfejelt.Elég volt egy pimasz 15 perces mellékszerep a kilencvenes évek feminista kultuszfilmjében, a Thelma és Louise-ban, hogy Pitt berobbanjon a köztudatba és bebizonyítsa, hogy kockahasának puszta látványától is sok nő sutba dobja a feminizmust. A szépfiú-skatulyát mindenesetre később jó időbe telt szétfeszíteni.

Árfolyama

Bár Angelina lassacskán bevétel-ellenszerként híresül el, mégis fokozatosan feltornázta magát a legtöbbet kereső színésznők közé. A Lara Croft első részéért 7 millát, a folytatásért tizenkettőt akasztott, bár utóbbi még a produkciós költségek árát se hozta be. Julia Roberts és Cameron Diaz után Angelina a harmadik színésznő, aki elérte a bűvős 20 milliós árfolyamot - ennyit zsebelt be a Mr. és Mrs. Smith-ért.Brad mindössze 6000 dolláros gázsiért csábította el Thelmát és a hölgynézőket felsőtestének bedobásával, 13 év múlva a Trója kapcsán a producerek már 17 és fél millió dollárt perkálhattak neki ugyanezért. Mr. és Mrs. Smith egyenlően osztják meg a családi vagyont, hiszen a férfifőszerepért is 20 millió járt, de a legmegtérülőbb az Ocean's Eleven volt, ahol a 10 milliós gázsihoz még 20 millió bevételrészesedés is járult.

Hobbik, ismertetőjegyek

kések, tetoválások, gyászmisekultúra, gyermekek örökbefogadása (Maddox és Zahara), ENSZ-nagykövet, szereplőtársakkal való ágyba mászásmotorozás, tetoválása nincs, de számos seb van a testén, a Toyota és a Heineken reklámarca, füvezés, láncdohányzás (bár állítólag újra megpróbál leszokni), szereplőtársakkal való barátkozás