A filmtörténet leghosszabb párbaja a Star Wars III-ban

Vágólapra másolva!
A harmadik epizódban minden idők leghosszabb párbaj-jelenetére számíthatnak George Lucas trilógiájának rajongói. A 12 perces ádáz küzdelemben Obi Wan Kenobi és a sötét oldal csábításának áldozatul eső Anakin Skywalker csap össze.
Vágólapra másolva!

A Csillagok háborúja előzményeinek befejező részét a Lucasfilmtől már megszokott titoktartás és felhajtás övezi. Nick Gillard, a film vívóoktatója a brit Times Magazine számára adott interjújában elárult néhány kulisszatitkot a harci jelenet forgatásáról.

"A forgatókönyvben csupán ennyi állt: hatalmas fénykard-párbaj kezdődik" - mondta a szakértő az angol újságnak. "Ennyi volt a kiindulási alapom, majd megkérdeztem George Lucast, milyen párbajra is gondolt. A Jedi-stílust jó néhány látványos vívási stílus ötvözésével alakítottam ki. Mindössze 12 ember él a Földön, aki felismerheti ezeket a mozdulatokat. De mivel a stílust én fejlesztettem ki, mindegyiküket le tudom győzni. A színészek közül az Anakin Skywalkert, illetve Darth Vadert alakító Hayden Christensen volt a legkeményebb dió. A stílus lényegében az egyensúlyérzékre épít, illetve nagyon fontos, hogy az ember mindig oda lépjen, ahova kell. A harmadik epizódban Ewan McGregornak körülbelül 1000 olyan mozdulatot kellett elsajátítania, amelyeket jóval nehezebb megtanulni a szövegnél. A végeredmény pedig egy 12 perces párbaj jelenet lett, amely a filmtörténet eddigi leghosszabb összecsapása két ember között."

A kérdéses jelenetek próbáiról a leendő nézők vizuális beszámolót is láthatnak, ugyanis kikerült az internetre egy, a Lucasfilm által összeállított kisfilm, amelyet eddig csupán a zárt ajtók mögött zajló találkozókon mutattak be néhány kiváltságosnak.

A videokamerával rögzített klip sokat megmutat a fent említett ominózus párbajból, igaz, itt még a szereplők utcai ruhában láthatóak, amint a mozdulatokat gyakorolják. A kisfilmből kiderül, hogy a két Jedi-lovag nem csak fénykarddal, hanem puszta kézzel is küzd majd egymás ellen. A montázs aláfestő zenéjeként az AC/DC Back in Black című számát választották, amely a fekete lovag, Darth Vader visszatérését szimbolizálja.