Vágólapra másolva!
A Csillagok háborúja új részeiben Amidala királynőt alakító Natalie Portman szerint az Obi-Wan Kenobi és Anakin SkyWalker közt lezajló lézerkardpárbaj nagyon látványos lesz.
Vágólapra másolva!

A várható nagy leszámolásról még nincs túl sok hír, azonban a mindössze 22 éves színésznő, aki nemrégiben fejezte be saját részeinek forgatását, kis betekintést nyújtott a várva várt harmadik epizódba.

"Láttam, amikor Ewan McGregor és Hayden Christensen egyik párbaját forgatták. Elképesztően durva jelenetekre lehet számítani" - nyilatkozta a korábban a Léon, a profi-ban feltűnt gyereksztár.

Portman kisasszony vélhetően nem arra akart utalni, hogy George Lucas utolsó nagy eposzában vérfürdő várja majd a rajongókat, csupán arra, hogy a két Jedi összecsapása igencsak látványosra sikeredett.

"Mindent saját maguk csináltak" - tette hozzá a színésznő. "Gondoltak rá, hogy kaszkadőrök segítségét kérjék, azonban a felvételek után kiderült, maguk a kaszkadőrök sem tudták volna jobban csinálni. Figyelemre méltó teljesítmény."

A több mint negyed évszázada bemutatott Csillagok háborúja után - amely minden idők egyik legnagyobb bevételét hozta Lucasnak - az 1999-ben bemutatott Baljós árnyak annak ellenére produkált több mint 431 millió dolláros profitot, hogy a kritikusok és a rajongók kifejezetten rossz véleménnyel voltak róla. A trilógia után készített első három rész a Birodalom hatalomra kerülését és a Jedik kiirtását meséli el.

A Baljós árnyak után három évvel bemutatott A klónok háborúja már valamivel jobb fényben tűnt fel, s szintén hihetetlen összegeket hozott a Lucasfilm konyhájára. A 2005. május 28-án - a Csillagok háborúja premierjének 28. évfordulóján - bemutatásra kerülő, jelenleg még cím nélküli harmadik epizódtól pedig még ennél is többet várnak a készítők, hiszen ebben a részben derül ki, hogy a Christensen által alakított ifjú Jediből, Anakin Skywalkerből, miként válik a sötét erőt megtestesítő gonosz fekete lovag, Darth Vader.

Az Amidalát alakító Portman, a Jedi mester Obi-Wan Kenobit megformáló Ewan McGregor, valamint Christensen és a szintén Jedit játszó Samuel L. Jackson már mindannyian befejezték a felvételeket a szigorúan őrzött sydneyi stúdióban, s már csupán az útmunkálatok vannak hátra a több mint egy év múlva tartandó bemutatóig.

Portman szerint azonban az utómunkálatok során hozzáadott számítógépes effektek még annyit változtatnak majd a filmen, hogy jelenleg nem tudhatják, miként fogadják majd a kritikusoknál is szigorúbb rajongók a filmet.

"Szeretni fogják majd a nézők?" - gondolkodott hangosan a színésznő. "Nem tudom. Mi csupán a felvételeket készítettük el, amelyeken mindannyian nagyon keményen dolgoztunk, mert szerettük volna, ha olyan jóra sikerül, amilyenre csak lehet. Ez volt az utolsó esélyünk, ezért nagyon remélem, hogy méltó befejezése lesz az új trilógiának, de mivel még közel másfél évnyi utómunka van hátra, ezért nem tudok még semmit a végső eredményről."