Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhikers's Guide to the Galaxy)
Rendező: Garth Jennings
Szereplők: Martin Freeman, Zooey Deschanel, Bill Nighy, Mos Def, Sam Rockwell, John Malkovich
Pillanatokkal azelőtt, hogy földönkívüliek egy csoportja megsemmisítené bolygónkat, a világjáró Arthur Dentet elragadja egy barátja, Ford Perfect, aki a galaxis kalauzát állítja össze stopposok számára. Douglas Adams kultikus regénye már ősidők óta megfilmesítésre vár, közben megélt már egy rádiósorozat-, egy tévésorozat-, egy számítógépes játék- és egy képregény-adaptációt is.

Forrás: InterCom

Előrezgés: Kérdéses, hogy a nyári dömpingben talpon tud-e maradni ez a kissé különc alkotás. Sok fog múlni azon, hogy a forgalmazó megtalálja-e a film igazi célcsoportját, vagy csak egy szimpla sci-fiként promotálja majd.
Bemutató: június
Az idei...: Támad a Mars!?

+ + + + +

Constantine
Rendező: Francis Lawrence
Szereplők: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Shia LaBeouf, Djimon Hounsou, Pruitt Taylor Vince
Egy természetfölötti rejtélyekkel kapcsolatban nyomozó detektív (Reeves), aki szó szerint megjárta már a poklot, egy szkeptikus rendőrnőnek nyújt segítséget ikertestvére eltűnése ügyében. Végre megtudhatjuk, milyen a Föld belseje Los Angeles alatt - temészetesen pokoli.

Forrás: InterCom

Előrezgés: A képregényadaptáció alkotói a Mátrix-hoz hasonló fogadtatásban reménykednek, de ne feledjük Keanu és Rachel Weisz korábbi közös sci-fi próbálkozását sem, a Láncreakció-t. Vagy már elfelejtettük? Na igen, ez a baj.
Bemutató: tavasz
Az idei...: Mátrix?

KAPCSOLÓDÓ CIKK