Bushnak bejött a Szabadság, szerelem

Vágólapra másolva!
Vasárnap George W. Bush amerikai elnök is megtekintette a Fenyő Iván és Dobó Kata főszereplésével készült Szabadság, szerelem című történelmi drámát.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután különleges megtiszteltetésben volt része Andy Vajna producernek és Goda Krisztina rendezőnek: alkotásukat magyar filmek között elsőként levetítették az amerikai elnöknek és vendégeinek. Ezzel az eseménnyel a Fehér Ház és az elnök által meghívottak a forradalom 50. évfordulója és Magyarország előtt tisztelegtek.

A vetítés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Fehér Házban ritkán mutatnak be filmet, ráadásul az Egyesült Államok első emberétől megkülönböztetett gesztusnak számít, hogy számos elfoglaltsága ellenére a vasárnap délutánjából közel öt órát szánt a Szabadság, szerelem-re. Az exkluzív vetítésen jelen volt a film rendezője és producere, a vendégek között ott volt Nancy Goodman Brinker és April H. Foley, a volt, ill. jelenlegi budapesti amerikai nagykövet, George Pataki, New York állam kormányzója, Simonyi András magyar nagykövet, Oláh György Nobel-díjas kémikus, a filmszakmát a magyar származású Tony Curtis képviselte, valamint Washingtonba utazott a film executive producere, Demján Sándor és felesége is.

Az alkotást a jelenlévők hosszan tartó tapssal köszöntötték, a vetítést követően előbb a first lady, majd maga az elnök gratulált a producernek.

Az alkotás idehaza továbbra is rengeteg nézőt vonz, a Szabadság, szerelem című filmet már 128 ezren látták.

IC Press