Film készül a legszőkébb énekesnőről

Vágólapra másolva!
Életrajzi film készül Debbie Harryről, a Blondie énekesnőjéről. A platinahajú művésznőt a nem sokkal kevésbé szőke Kirsten Dunst formálja meg.
Vágólapra másolva!

Kirsten Dunst az új-zélandi Stuff magazinnak adott interjújában megemlítette, hogy egyetlen aktuálisan tervbe vett projektje a Debbie Harry életét feldolgozó film főszerepe. Dunst titokzatoskodni próbált: "olyan emberről szól, akit mindenki ismer, de nem mondhatom meg, hogy kiről", aztán mégis hozzátette, hogy egy "jól ismert énekesnő"-ről van szó.

Mivel régóta hallani pletykákat arról, hogy előkészítés alatt áll a Blondie énekesnőjéről szóló film, ha Dunst nem tejfölszőke hajjal rohangálna, akkor is biztosra vehetnénk, hogy erre célzott. Az izgalmas új információ, hogy az alkotást Michel Gondry rendezi, aki dolgozott már Dunsstal az Egy makulátlan elme örök ragyogásá-n.

A videóklip-rendezőként indult Gondrynál nehéz lenne alkalmasabbat találni erre a feladatra: mindig is központi szerepet játszott életében a zene, maga is tud dobolni, és azóta sem szakadt el a zenei témáktól, hogy az utóbbi években inkább nagyjátékfilmekre koncentrál; 2005-ben megrendezte a Dave Chappelle's Block Party című dokumentumfilmet, amely egy New York-i zenés utcai fesztivált örökít meg.

Debbie Harry 1945-ben született és a hetvenes évek közepén alakította meg barátjával, a gitáros Chris Steinnel a Blondie (Szöszke) nevű együttest, amely Harry platinaszőke hajáról kapta a nevét. Első albumuk '76-ban jelent meg, ezt követően hamar sikeresek lettek Európában és Amerikában is. Harry a nyolcvanas évek elején szólókarrierbe kezdett, és bár '93 óta nem adott ki önálló albumot, mind a mai napig aktívan zenél.

Kirsten Dunstot legközelebb francia királynéként láthatjuk Sofia Coppola Marie Antoinette című filmjében, amely Magyarországon nem kerül a mozikba, egyből DVD-n jelenik meg április 1-én.