Durván megcsappant a Suicide Squad közönsége

Margot Robbie és Jared Leto a Suicide Squad című filmben
Vágólapra másolva!
A Suicide Squad - Öngyilkos osztag nézettsége megzuhant Amerikában, de ettől még ott van augusztus legsikeresebb premierjei között. A hét újdonságai közül az élet értelmetlenségével szembesülő virslikről szóló Sausage Party vonzotta be a legtöbb nézőt.  
Vágólapra másolva!

A legvalószínűbb forgatókönyv vált valóra, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag az előző DC-képregényfilm, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala pályaívét másolja az amerikai mozikban. A bombaeredményt hozó nyitóhétvége után meredeken visszaesett a szuperprodukció nézettsége, 133,7 millió dollárról 43,8 millióra, vagyis 67,2 százalékkal kevesebb pénzt hozott a második hétvégéjén.

Will Smith és Margot Robbie a Suicide Squad - Öngyilkos osztag című filmben Forrás:InterCom

A Batman-film pár hónapja 69,1 százalékkal esett vissza, a Marvel-produkciók ezzel szemben 55 és 60 százalék közötti bevételcsökkenést szoktak elkönyvelni a második hétvégén. Ahogy a denevérember és Superman összecsapásánál, úgy a Suicide Squad-nál is a negatív kritikák és a csalódott nézői visszajelzések okolhatók a gyors hanyatlásért. A film IMDb pontszáma meredeken csökken, a premier előtt még 9 felett állt (ugye akkor még csak olyanok adtak rá maximális pontszámot, akik még nem is látták), most már csak 6,9 a nézői szavazatok átlagolt eredménye.

Will Smith és börtönviselt gárdájának ettől még nem kell kétségbe esnie: tíz nap alatt 222,8 milliót gyűjtött Amerikában, napokon belül meg fogja előzni a 226 millióig jutó Csúcsformában 2-t, illetve az egyaránt 227 milliót bezsebelő Jelek-et és A Bourne-ultimátum-ot, és ezzel augusztus harmadik legsikeresebb premierfilmjévé lép majd elő. A nyári hónap csúcstartója a 333 milliót termelő A galaxis őrzői. Amerikán kívül amúgy 242,5 milliónál jár a Suicide Squad.

A heti premierek közül a Sausage Party című magas korhatár-besorolású animációs film bizonyult a legnépszerűbbnek. 33,6 milliót ért a szokatlan koncepció, miszerint virslik, zöldségek és egyéb naivan gondolkodó élelmiszerek csak az utolsó pillanatban, a konyha pultján döbbenek rá, hogy létezésük egyetlen értelme az emberek éhségének a kielégítése. A sikerhez persze az is jól jött, hogy a főbb szereplők hangjait, Seth Rogen, Paul Rudd, Jonah Hill, James Franco, Kristen Wiig és Salma Hayek adta, és a névsor alapján jól be is lehetett lőni a film pihent humorát.

Képkocka a Sausage Party című filmből Forrás: Sony

A széles körben bemutatott újdonságok közül az Elliott, a sárkány kapta a legjobb kritikákat, egyesek az amúgy gyenge nyári moziszezon legnagyobb pozitív meglepetésének tartották. A szőrmók sárkány és az erdőben élő kiskamasz barátságáról szóló film ennek ellenére csak a harmadik helyet szerezte meg a mozis toplistán a három nap alatt összehozott 21,5 millió dollárjával.

Képkocka az Eliott, a sárkány című filmből Forrás: Fórum Hungary

A Meryl Streep és a Hugh Grannt főszereplésével készült Florence Foster Jenkins című kosztümös komédiát nagyjából 1500 moziban mutatták be, és 6,6 millió dollárt termelt.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Suicide Squad - Öngyilkos osztag ($43,8 / $222,8)
2. Sausage Party ($33,6 / $33,6)
3. Elliott, a sárkány ($21,5 / $21,5)
4. Jason Bourne ($13,6 / $126,8)
5. Rossz anyák ($11,5 / $71,5)
6. A kis kedvencek titkos élete ($8,8 / $335,9)
7. Star Trek: Mindenen túl ($6,8 / $139,7)
8. Florence Foster Jenkins ($6,6 / $6,6)
9. Kilenc élet ($3,5 / $13,6)
10. Amikor kialszik a fény ($3,2 / $61,1)