A Batman Superman ellen érdemeivel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, a film bemutatója környékén azonban úgy tűnt, hogy Jesse Eisenberg alakítását Lex Luthor szerepében mindenki egyöntetűen gyűlölte. A közösségi háló-ért Oscar-díjra jelölt színész még soha nem ripacskodott ekkorát, a figura pedig egyszerre volt bosszantóan tenyérbe mászó és végtelenül közhelyes. 

Jesse Eisenberg a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmbenForrás: InterCom

Luthor ugyan rácsok mögé került az idei szuperhősfilm végén, de az eddig kitérő válaszokat adó Eisenberg most megerősítette, hogy Az igazság ligája-filmben is szerepelni fog, sokak bánatára. A londoni MCM Comic Con nevű geektalálkozón mesélt arról, hogy a forgatás már elkezdődött, és azt várja, hogy ő is hozzátehesse a magáét a produkcióhoz. 

Ennél többet nem sikerült kihúzni belőle, azzal viccelődött, hogy biztos van egy drón a közelben, amelyet a képregényeket kiadó DC állított rá, és ha a kelleténél többet mond, a drón kiiktatja őt. Izgalmas kérdés például, hogy mekkora szerepre hívják vissza: egy röpke jelenetre, vagy ezúttal is érdemi része lesz a DC filmes univerzumában? 

A Batman Superman ellen pár hónapja kiadott törölt jelenetében a pletykák szerint Steppenwolf jelenik meg Luthor előtt. A DC-képregények új, The New 52 elnevezésű történetfolyamában ez a földön kívüli lény vezet inváziót a világunk ellen. 

Ha Zack Snyder alkotásában is ez fog történni, akkor Steppenwolf legyőzésére állhat majd az össze Az igazság ligája a 2017. november 17-én érkező szuperhősös filmben.